Samen Vooruit

Samen vooruit is een dagbesteding die Centraal gelegen ligt in Meppel. 
Voor mensen met een beperking in de leeftijd vanaf 16 jaar, wij zeggen: “mensen met mogelijkheden”.

Een plek om te groeien en te bloeien midden in de maatschappij. Als jezelf met al je bijzondere talent. 

Een aantal activiteiten op de dagbesteding (kom gerust zelf ervaren) Elke dinsdag of vrijdag wordt er iets lekkers en meestal iets gezonds lekkers gemaakt in de keuken van de dagbesteding.

Met de deelnemers die willen wordt er gezorgd voor de winkel Heppie Kado, waar cadeaus worden verkocht met een verhaal! Deze zijn gemaakt door de toppers van de dagbesteding zelf, maar ook andere ondernemers bijzondere producten aanbieden.

Deelnemers kunnen meehelpen in de winkel. Bijvoorbeeld helpen met het inrichten, leren kassa draaien, leren klanten te woord staan, pakjes inpakken en onder begeleiding pakjes wegbrengen.

Er worden verschillende creatieve producten gemaakt, dit in afstemming met de deelnemer zelf, waar hun wensen en mogelijkheden liggen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van kaarsen, houten producten en mooie schilderijen.

En kunnen ook helpen bij de inloop met onder andere koffie en thee zetten. Er zijn bak- en kookactiviteiten. Onze toppers bereiden onder begeleiding zelf de lekkernijen, zonder druk en eventueel op bestelling.

Verder is er de mogelijkheid om flexwerkers te ondersteunen bij lichte taken, denk hierbij aan kopieën maken, vouwen en inbinden.

Met ons allen zorgen we voor onze locaties en houden deze schoon en netjes.

Tip: Je kan leren koken en bakken tijdens de dagbesteding.

Dagbesteding is mogelijk van maandag t/m vrijdag en bij genoeg aanmelding ook op de zaterdag. Er wordt gewerkt vanuit de kracht en mogelijkheden van de deelnemers. (Momenteel zijn de dinsdag, donderdag en vrijdag de actieve dagen van de dagbesteding).

Mail naar coordinator cc.dumas@zigbw.nl voor meer informatie of loop even bij ons binnen in Meppel aan het Zuideinde 18A en vraag naar Marielle Boelen of Claudette Dumas.


Samen vooruit